régen nem írtam - pedig sok minden történt, csak nincs kedvem leírni. mostanra pedig annyi mindent kihagytam, hogy pótolni sem tudom majd. azért megpróbálom.
szóval mióta lukas visszajött a három hetes nyaralásából brenda pedig nyugdíjba vonult, már nem nagyon raknak a bárba. a mindennapos ebédeltetés, vacsoráztatás és vineservice helyett most alig vagyok ott. heti egy vineservice, egy ebédeltetés... ki is jöttem a gyakorlatból, meg más úgy dolgozni a bárban hogy csak három órára ugrom be. akkor jó csinálni ha az egész napot viszi az ember, reggel kitakarít, feltölti a hűtőt, szalvétáthajtogat, evőeszközt fényesít, összeszedi a konyhában az előző napi poharakat, mindent elmos, fogadja a vendégeket és úgy egész nap ott van. amikor a recepción vagyok és csak akkor ugrom át, mikor vendég van és inni szeretnének, akkor nem tudom rendben tartani, és nem is olyan jó.
amióta viszont nem vagyok bárban, sokkal többet vagyok recepción, és mióta elment brenda, megtanultam nyitni, zárni, szobákat kiosztani, meg sok sok egyéb dolgot. volt egy hét, amikor szinte minden nap reggel 7.45-10ig voltam, aztán este 20.30-23.30ig.
a reggeli shift nagyjából úgy néz ki, hogy megérkezem fél nyolckor, system startup, akkor lefut a nightaudit, újraindul a program. ez nagyjából húsz percig tart, ezidőalatt meg kell számolnom az összes pénzt - előzőnapi bevétel, bárkassza, recepciókassza, cash-in-hand. ez utóbbi három mindig 1000 fontra kell hogy kijöjjön. ki kell tölteni a float verification report-ot - ez bankjegyenként és érménként lebontva mutatja, hogy melyik kasszában miből mennyi van reggel. aztán a till reportot is ki kell tölteni majd kinyomtatni: ezeket este és reggel töltjük ki - reggel az indulóösszeggel, este pedig a bevételt is hozzáírjuk.
egy normális nyugis napon nagyjából ennyiből áll a reggeli shift. checkout napokon, azaz pénteken és hétfőn pedig le kell ellenőrízni, hogy melyik vendégnek van még tartozása; ezeknek a számláit ki kell nyomtatni és a kulcsfiókokba betenni, hogy amikor jönnek kicsekkolni azonnal lássuk és ki tudjuk velük fizettetni.
az esti műszak kicsit összetettebb - itt nem csak a tiszta nyitóösszeget kell átszámolni hanem el kell könyvelni a napi bevételt, bezárni a bárkasszát, a PDQautomatát is le kell zárni, x-report, z-report, end of day report, be kell vinni amadeusba a vendégek napi bár és éttermi fogyasztását, miután minden át van számolva, el van könyvelve, ki kell nyomtatni mindenféle nightauditos papírokat, majd az ezen lévő figure-okat át kell írni egy másik excel sheetbe amit aztán minden hétfőn headofficenak elküldünk. még 2-3 alkalommal zárok majd másokkal, aztán már egyedül is menni fog. (már most is megy, csak azért jobb ha van mellettem valaki).
nyitni már egyedül szoktam, az hiszem, ez lesz a kedvenc műszakom. ami teljesen érthetetlen, hiszen korán kell kelni hozzá....
mióta brenda elment, nem csak az én munkaköröm változott meg. a recepciót teljesen átszerveztük, kitakarítottuk, lomtalanítottunk, máshogy működünk - sokkal szervezettebb, átláthatóbb lett minden, továbbá sokkal jókedvűbbek vagyunk. valahogy mindenkire jó hatással volt a váltás.
nekem szerződéshosszabbítást ajánlottak, amit elfogadtam, a faluban pedig megnyitott az új bolt, így már éhen sem fogunk maradni. :)
remélem otthon minden rendben -
majd még igyekszem írni
<3
Utolsó kommentek