HTML

emci világot lát

Utolsó kommentek

  • Lajos Kincs: Szia Emci Köszönöm, hogy a Nagyapód izraeli kirándulását megszervezted, és néhány napot együtt töltöttetek unokatestvéreddel, Ágival. Külön megköszönöm, hogy Nagyapótokat elvittétek apánk (a Ti déd... (2018.02.19. 07:36) Rome, the eternal city
  • TeklaRuttkay: Ohh.. Emőcii!! De jooo már nem is emlékeztem erre a kis " festményre " C : (2017.06.05. 21:02) reggeli ébredős kép teklababaci karácsonyi ajándékával :)
  • ScniK: Köszi! Jó pihenést, évvégi kikapcsolódást és további jó tanulást. Boldog újévben is sok sikert. (2017.01.01. 10:18) Osszevissza mindenegybe
  • ScniK: "Csutortokon lesz is egy harminc perces eloadasom, de annak sikererol (?) majd kesobb." Ennek sikeréről várjuk a híreket. Amúgy is sokat gondolunk Rád. Sok puszi: Nagyapóék (2016.10.14. 11:09) Madrid
  • ScniK: Jó étvágyat! Köszi, hogy nekünk is küldtél a finomságokból. Midannyionktól sok-sok puszi: KéópaygaN (2016.07.28. 17:30) fozocskezes
  • Utolsó 20

2013.10.26. 21:25 emcike

The Balmoral Hotel & Hadrian's Brasserie

namármost mint említettem, puccos hely. NAGYON puccos. meg is kerestem a nemrég vásárolt edinburgh útikönyvemben. nem a drága hoteleknél találtam rá - a luxushoteleknél! a következőt írja az útikönyv:

Balmoral
The 20 suites - including 3 royal suites - are the best that Edinburgh has to offer. [...] The large clock on the tower is always 2 minutes fast (except on new year's eve) so that passengers will not miss their train from the neighbouring waverley station. [...] the doorman is scottish, Hadrian's Brasserie, continental (restaurant), the Number One restaurant has a Michelin star and also serves a fine selection of vegetarian dishes. 
188 rooms - £320/double room / £2000/suite

ez nagyjából annyit tesz, hogy 20 lakosztálya van, melyből három királyi rezidencia, s ezek a város legjobb lakosztályai. A toronyóra mindig két percet siet, hogy a szomszédos vonatállomás utasai le ne késsék a vonataikat. A portás (?) skót, a kontinentális étterem a Hadrien's Brasserie, a fő étterem, a number one pedig michelin csillagos.

ÉÉÉÉÉrtiteeeek?!
továbbá, ha rákerestek, megtudhatjátok, hogy rowling itt fejezte be a harry potter utolsó kötetének írását. (illetve már rátaláltam arra a helyre is, ahol az első kötetet elkezdte írni, de erről majd máskor)

ő a hotel. namármost az itt látható szinteken kívül lefelé még egy vagy két emelet található - és nem, nem föld alatti emeletek ezek. :)

amennyire ma sikerült megtudnom a dolgokat egy fő étterme van, majd a Hadrien's, ahol én dolgozom, a palm court, ahol teadélutánokat, szendvicseket, snackeket szolgálnak fel, a balmoral bár, és még egy vagy két bár/étterem/snackbár található benne, s ha jól értettem 5 konyha látja el ezeket. 5!!!! illetve ahogy a képeket elnézem, medencéje is van.

Ez pedig itt Hadrian's Brasserie belülről. 36 asztal, melyből a két hatszemélyes kerekasztalt leszámítva mindkétszemélyes. Kontinentális, Skót illetve a la carte reggelit, ebédet és vacsorát szolgálnak itt fel a csillivilli posh pincérek és pincéresszek. 
fekete nadrág/szoknya (fekete harisnya) fekete elegáns cipő, fehér hosszúujjú ing, fekete mellény, fekete kötény, piros nyakkendő, arany RF kitűző. (RoccoForte, ugyanis a hotel az ő tulajdonukban áll.)

kis preview a következő postból: a harminchat asztalnál ma 230 vendéget reggeliztettünk meg, az ebédeseket pedig már nem is számolom. a reggeli ha jól emlékszem £17-£21 között mozog, a kétfogásos chef's menü14.50, a háromfogásos pedig 23.50.

a la carte menüről rendelve az előételek £7-£9.50 között mozognak, a főételek £11.75-£23-ig, ha viszont steaket rendelsz az akár £61 is lehet! a desszert £6.50, egységesen, a sajttálak £8.50be kerülnek (kivéve a sült camambert, az £16) a köretek pedig £3.95.

a kávé £3.50nél kezdődik, az ötputtonyos tokaji aszúnak pedig £46 üvege (egy 75ml-s pohárral "csak" £14)

néhány dolog a menüről - figyelem, csak profi angolosoknak/profi szakácsoknak. mindneki más készítse a gugli szótárat, vagy hagyja abba az olvasást itt és most. 
Scottish shellfish bisque - classic steak tartare (valószínűlek ez tatárbífsztek lesz)  - HAM HOCK AND FOIE GRAS TERRINE  -  tuna carpaccio  -  SALADE LYONNAISE (leírása a kézikönyvemben: frisee endive, belgium endive and lola blondie bound in mustard dressing.served with pancetta, croutons and poached duck egg.)  -  HALIBUT EN PAPILLOTE -  scottish seafood bouillabaisse -  DARNE OF SHETLAND SALMON - CHATEAUBRIAND 

hálát adok az égnek, hogy van french onion soup, balmoral burger, haggis neeps and tatties and roast chicken. 
és szitkozódom, amiért 8 különböző steakünk van. 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://itraveltoscotland.blog.hu/api/trackback/id/tr145600759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ScniK 2013.10.27. 14:10:15

Örülünk a változásnak és kíváncsian várjuk az újabb beszámolókat.
Érezd jól magad!
süti beállítások módosítása